Monday, March 1, 2010

Rumah Untuk Disewa


Bangi - Melaka - Bangi - Pahang - Bangi - Melaka - Bangi...

itu la laluan aku sepanjang 3 minggu ni...akibatnya, blog hampeh aku ni pun terbiar kaku tanpa isi...aku tau korang rindu post entri aku...takpe takpe, aku tau korang malu nak mengaku...aku tak paksa korang mengaku...hahah gila perasan nye statement...

minggu baru ni, balik Melaka sebab clearkan umah arwah nenek aku...kene la start clearkan sebab rumah tu pun dah jadi rumah tinggal...in fact, banyak rumah kat kampung aku tu dah jadi rumah tinggal...runtuh bagai semua ada (mcm rumah arwah nenek aku jugak la huhu)...

so, aku, ayah aku dan mak aku je la yang ade pun nak bergotong-royong...dan sebab ini jugak la projek jalan2 cuti-cuti Malaysia terpaksa ditangguh seketika (sorry ye kawan-kawan dunia akhirat, tak sanggup aku nak cakap tak dapat balik sebab nak gi jalan-jalan)...



tuu dia semak tak hengat punya...


dah clear sket...


baru berapa bulan clear, kejap je dah naik lalang...



tadaaa!!!


hasil sebelum balik petang Ahad...


sila abaikan kondisi rumah tu...memang tahap nak dirobohkan pun...bulan 5 ni ayah aku pencen...walaupun atuk sebelah ayah aku dah wasiatkan rumah kat ayah aku, tapi still rumah arwah nenek belah mak ni pun nak kene naik jugak...takkan nak biar macam ni je kan...





tapi aku rasa kalau ada direkter felem nak sewa buat penggambaran, boleh la kawtim tengok mcm mana...ala2 jangan pandang belakang punya cerita...

bagus jugak otak aku ni rupanya...tahap boleh buat batu cincin...

3 comments:

nirelwof said...

kalo ko sound awal2 hari tu boleh kite sama2 buat keje amal bergotong royong setelkan umah tu...

sound last minit xdapek den nak nolong eh..

heheheh

iyllienaz said...

geliga otak..betul jugak sewa utk shooting kan..haha..ada jugak manfaat..

Sky0ne said...

nirel : takpa, tak mau susahkan kawan2...hehe

iylli : dapat jugak duit poket kan...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...