Wednesday, June 22, 2011

Gangguan Bekalan Air Di Lembah Klang : Kawasan Mana Terlibat?

Dah lama tak buat entri pesanan khidmat masyarakat, kali ini berkaitan dengan gangguan bekalan air di Lembah Klang bermula hari ini (Rabu) hingga Jumaat. Dari semalam lagi dah heboh di Twitter sebenarnya. Bagus juga sebenarnya Twitter ni kan? Tu la, jangan asyik hanyut dengan Facebook je wahai korang, korang dan korang. Hahah.


Sebab apa gangguan bekalan air? SYABAS kata sebab untuk proses penambahbaikan dan penyenggaraan logi rawatan aur Sungai Selangor (Fasa 1) di Bukit Badong, Ijok. Kawasan mana pulak yang terlibat tu? Antaranya :


Bagi penduduk kawasan terlibat ni, standby la air dan tangki air secukupnya. Tapi kalau tak cukup pun, lori tangki air SYABAS memang standby je hantar air kat rumah korang nanti. Tapi dalam keadaan macam ni, pastikan air tu dijimat-jimatkan. Takkan la tiap-tiap hari lori nak datang hantar air rumah korang kot kan?

Untuk keterangan lebih lanjut, apa kata korang call sendiri 1-800-88-5252, ataupun SMS PUSPEL dan send to 39222. Ataupun boleh layari web www.syabas.com.my


Sumber dari The Star

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...